Επικοινωνία

Επικοινωνία
Αλκιβιάδου 110, 18532, Πειραιάς
τηλ. 210 4178373
fax. 210 4123027
e-mail tzivaridou@plastikos.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που σκοπό έχει να διορθώσει την χαλάρωση του δέρματος και τοπάχος στα μπράτσα και να τους δώσει ένα καλύτερο και πιο αρμονικό σχήμα.

Οι αυξομοιώσεις του σωματικού βάρους αλλά ακόμα και κληρονομικοί παράγοντες επηρεάζουν την εμφάνιση των βραχιόνων. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σε ένα βαθμό την μυική τόνωση  αλλά δεν μπορεί να βελτιώσει την δερματική χαλάρωση και την συσσώρευση λίπους στην περιοχή.

Ετσι, το δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων «κρεμάει» αντιαισθητικά, τρίβεται με το  σώμα και δυσχεραίνει ακόμα και τις κινήσεις  των χεριών.

Οι γυναίκες δυσανασχετούν ιδιαίτερα με αυτό το πρόβλημα γιατί αδυνατούν να βρουν ρούχα να το καλύψουν και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά την βραχιονοπλαστική αφαιρείται  το χαλαρωμένο δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων, από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, και επανέρχεται το σχήμα του βραχίονα.

Ταυτόχρονα σε ένα παχύ μπράτσο γίνεται λιποαναρρόφηση ώστε να μειωθεί η διάμετρος του βραχίονα.

Η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις σε ασθενείς με μεγάλη απώλεια βάρους και συνήθως συνδυάζεται με ανόρθωση μαστών ή λιποαναρρόφηση και σε άλλα σημεία του σώματος.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή και γενική αναισθησία ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς.

Όταν  η περίσσεια του δέρματος είναι σχετικά μικρή, γίνεται τομή κατά  πλάτος της μασχάλης και αφαιρείται το δέρμα αφού έχει γίνει και λιποαναρρόφηση.

Σε μεγαλύτερη χαλάρωση, η τομή γίνεται κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας  των βραχιόνων.

Μετεγχειρητικά, είναι απαραίτητη η ελαστική επίδεση των χεριών ή η χρησιμοποίηση ειδικών ελαστικών μανικιών για 2 εβδομάδες.

Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η φλεγμονή, η διάσπαση του τραύματος, η υπερτροφική ουλή, η ασυμμετρία και η υπαισθησία.

Πριν από την επέμβαση θα γίνει εκτενής συζήτηση για την αντιμετώπιση όλων των πιθανών επιπλοκών με την κυρία Τζιβαρίδου.

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση που βελτιώνει την εμφάνιση των χεριών και τονώνει την αυτοπεποίθηση των γυναικών, που διαφορετικά δεν τολμούν να δείξουν τα χέρια τους . Οι τομές στην αρχή είναι ελαφρά κόκκινες και σκληρές αλλά με τον καιρό μαλακώνουν και γίνονται ένα με το χρώμα του δέρματος.

Η βραχιονοπλαστική έχει αποτελέσματα εφ όρου ζωής με τη προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αυξομειώσεις του βάρους.

Δείτε φωτογραφίες περιστατικών, κάνετε click εδώ.