Επικοινωνία

Επικοινωνία
Αλκιβιάδου 110, 18532, Πειραιάς
τηλ. 210 4178373
fax. 210 4123027
e-mail tzivaridou@plastikos.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Γυναικομαστία

Μείωση στήθους για άντρες

Ο ανδρικός θώρακας με τους καλογυμνασμένους μυς είναι ένα θελκτικό σημείο του ανδρικού σώματος. Συχνά όμως η περιοχή του στήθους εμφανίζει δυσανάλογη αύξηση του όγκου του. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται γυναικομαστία ακριβώς για την ομοιότητα που παρουσιάζει το ανδρικό στήθος με αυτό το γυναικείο.

Διάφοροι παράγοντες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της γυναικομαστίας όπως κληρονομικοί παράγοντες, ορμονικοί παράγοντες, η εφηβεία, η αύξηση του σωματικού βάρους, η χρήση κάποιων φαρμάκων και σπάνια κάποιος όγκος.

Αν υπάρχει μονόπλευρη αύξηση του μαζικού αδένα (σε ένα μαστό) καλό είναι να διερευνηθεί η ύπαρξη κάποιας πιθανής κακοήθειας για να αφαιρεθεί το ταχύτερο δυνατόν. 


Η γυναικομαστία χαρακτηρίζεται από την αύξηση του τοπικού λίπους, από την αύξηση του μεγέθους του μαζικού αδένα ή και από τα δύο μαζί σε συνδυασμό με χαλάρωση του δέρματος της περιοχής ή όχι.

Η γυναικομαστία μπορεί να είναι μονόπλευρη ,στο ένα στήθος ή αμφοτερόπλευρη και στα δύο στήθη.

Αφού γίνει ένας ορμονικός έλεγχος για να αποκλειστεί ως η αιτία της γυναικομαστίας όλες οι άλλες αιτίες χρειάζονται χειρουργική διόρθωση και ο Πλαστικός Χειρουργός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για την επέμβαση αυτή.


Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία στο χειρουργείο.


Ανάλογα με το βαθμό γυναικομαστίας αν υπάρχει μόνο περίσσεια λίπους μπορεί να γίνει τοπικά λιποαναρρόφηση . Αν η λιποαναρρόφηση δεν μειώσει επαρκώς το μέγεθος του στήθους γίνεται και μία μικρή τομή γύρω από την θηλή απ όπου αφαιρείται και ο μαζικός  αδένας.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει χαλάρωση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους χρειάζεται να γίνει και μια επιπλέον τομή για να αφαιρεθεί το δέρμα γύρω από την θηλή.


Μετά από την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να φορέσει ένα ελαστικό γιλέκο τουλάχιστον για 3 εβδομάδες ενώ μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από μια εβδομάδα και να γυμναστεί μετά από ένα μήνα.


Η γυναικομαστία είναι μία ενοχλητική αύξηση του ανδρικού στήθους που αποτελεί πρόβλημα τόσο στην έκθεση του σώματος τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και κάτω από ένα στενό μπλουζάκι.

Με την επέμβαση βελτιώνεται η εμφάνιση του ανδρικού θώρακα και ανεβαίνουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης και αρρενωπότητας

Η επέμβαση έχει μόνιμα αποτελέσματα με την προϋπόθεση της διατήρησης του σωματικού βάρους.