Επικοινωνία

Επικοινωνία
Αλκιβιάδου 110, 18532, Πειραιάς
τηλ. 210 4178373
fax. 210 4123027
e-mail tzivaridou@plastikos.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Ενέσιμα - Υαλουρονικό οξύ

Με την πάροδο του χρόνου, τις αυξομειώσεις του βάρους σώματος και τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις έκφρασης, το πρόσωπο επιβαρύνεται παρουσιάζοντας ψιλές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα χείλη ή βαθιές αύλακες στο στόμα και απώλεια όγκου στα μάγουλα.

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα είναι ειδικά υλικά που αυξάνουν τον όγκο του προσώπου και βελτιώνουν τις αύλακες και τις ρυτίδες έκφρασης χαρίζοντας μια πιο νεανική εμφάνιση.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούνται για την διόρθωση των ρυτίδων.

Το υαλουρονικό οξύ είναι το πιο ευρύτατα διαδεδομένο υλικό παγκοσμίως.

Κυκλοφορεί σε αποστειρωμένες σύριγγες με διαφορετική πυκνότητα για κάθε περιοχή του προσώπου (λεπτόρρευστο για τις ψιλές ρυτίδες -παχύρευστο για αύξηση του όγκου) και υπάρχουν διάφορες εταιρείες που το παράγουν τόσο στην Ευρώπη (Teosyal, Restylan) όσο και στην Αμερική (Juvederm).

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υλικό το οποίο βρίσκεται στον οργανισμό μας σαν δομικό συστατικό των κυττάρων μας και έχει τη ιδιότητα να συγκρατεί νερό από τους ιστούς της επιδερμίδας. Ο οργανισμός μας  το αναγνωρίζει και το αποδομεί σταδιακά χωρίς να δημιουργεί καμία αντίδραση στο δέρμα.

Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι περίπου 9 με 12 μήνες.

Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί και νωρίτερα από το χρονικό αυτό διάστημα για να επιτύχουμε πιο μακροχρόνια αποτελέσματα. Έτσι η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη και φρέσκια και ποτέ δεν επανέρχεται στο αρχικό της στάδιο.

Το υαλουρονικό οξύ διατίθεται σε διαφορετικές πυκνότητες σαν σκεύασμα, για να μπορεί να γίνει επιτυχώς η εφαρμογή του σε περιοχές με λεπτό δέρμα, όπως η περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και σε  περιοχές με πιο παχύ δέρμα όπως οι ρινοπαρειακές αύλακες.

Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αυξηθεί ο όγκος των χειλιών, για να βελτιωθεί το περίγραμμά τους ή για να σβήσουν οι ψιλές ρυτίδες «του καπνιστή» γύρω από το στόμα.

Ο συνδυασμός θεραπειών Botox με υαλουρονικό οξύ μπορεί να έχει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα ανανέωσης στο πρόσωπο.

Η χρησιμοποίηση διαφορετικών πυκνοτήτων υαλουρονικού για ομοιόμορφη αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, διόρθωση των ρινοπαρειακών πτυχών, του σχήματος του προσώπου και του περιγράμματος των χειλιών μέχρι την επιφανειακή εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων πετυχαίνει ένα αποτέλεσμα ανανέωσης που δικαίως έχει  χαρακτηριστεί ως liquid lifting (υγρό λίφτινγκ)!!

Ένα άλλο νέο υλικό είναι ο υδροξυαπατίτης (RADIESSE).

Το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις βαθιές ρυτίδες αλλά και για την αύξηση του όγκου στα μάγουλα, για να δοθεί σχήμα στα ζυγωματικά αλλά και για την βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου στο σαγόνι.

Χρησιμοποιείται επίσης στην βελτίωση της μύτης (αυξητική ρινοπλαστική) αλλά και στην ράχη των χεριών για γέμισμα.

Το υλικό αυτό διαρκεί περισσότερο (18-20 μήνες) αλλά χρειάζεται και αυτό συμπλήρωμα. Δεν δημιουργεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Το κολλαγόνο είναι ένα υλικό ζωικής προέλευσης (βόειο ή χοίρειο) και ήταν ευρύτατα διαδεδομένο στο παρελθόν αλλά σπάνια χρησιμοποιείται σήμερα. Η μικρή διάρκεια των αποτελεσμάτων (4 έως 6 μήνες) αλλά και η πιθανή αλλεργική αντίδραση που μπορεί να προκαλέσει (χρειάζεται να προηγηθεί test ευαισθησίας) έχουν ελαττώσει την χρησιμοποίησή του λόγω των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει το υαλουρονικό οξύ.

Η θεραπεία με τα υλικά αυτά γίνεται στο ιατρείο.

Το πρόσωπο καθαρίζεται επιμελώς και τοποθετούμε μία αναισθητική κρέμα στις περιοχές που θα γίνει η εφαρμογή του υλικού.

Στην συνέχεια και αφού μουδιάσει η περιοχή, τοποθετείται με πολύ λεπτή βελόνα το υλικό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος έτσι ώστε να γεμίσουν ομοιόμορφα οι ρυτίδες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό.

Προσωρινή ερυθρότητα ή κάποια μικρή μελανιά είναι δυνατόν να εμφανιστεί μετά την εφαρμογή αλλά είναι πολύ εύκολο να καλυφθεί με make-up.

Η επιστροφή στην εργασία και τις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση. Καλό θα είναι να αποφεύγεται για τις 4-5 μέρες μετά την εφαρμογή των υλικών η επίσκεψη στον οδοντίατρο καθώς και η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Οι ενέσιμες θεραπείες γίνονται εύκολα και γρήγορα σε περιβάλλον ιατρείου.

Οι ασθενείς βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα και ο βαθμός ικανοποίησης είναι μεγάλος τόσο για τον ασθενή όσο και για την γιατρό.

Κάθε πρόσωπο έχει τις δικές του ανάγκες ανανέωσης και η γιατρός θα σας ενημερώσει και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Δείτε φωτογραφίες περιστατικών, κάνετε click εδώ.
Ενέσιμα - Υαλουρονικό οξύ

Ενέσιμα - Υαλουρονικό οξύ