Επικοινωνία

Επικοινωνία
Αλκιβιάδου 110, 18532, Πειραιάς
τηλ. 210 4178373
fax. 210 4123027
e-mail tzivaridou@plastikos.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

Τι τύπο δέρματος του προσώπου έχετε;

Ο τύπος δέρματος καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, που σuμπεριλαμβάνουν: την κληρονομικότητα, τον τρόπο διατροφής ,την χρήση καλλυντικών προιόντων, τις ορμονικές διαταραχές, την αλλαγή του κλίματος, την γεωγραφική περιοχή, το άγχος και την ηλικία.

Τύπος δέρματος με διαφορετικές ανάγκες

Κανονικό δέρμα:
Το κανονικό δέρμα είναι καθαρό,ομαλό και έχει σωστή κυκλοφορία του αίματος, με λεπτούς πόρους και χωρίς λιπαρές και ξηρές περιοχές.

Ξηρό δέρμα:
Στο ξηρό δέρμα οι σμηματογόνοι αδένες δεν παράγουν αρκετοί  ποσότητα βλέννης  και το δέρμα δεν έχει την απαραίτητη ενυδάτωση, επειδή η επιδερμίδα δεν προστατεύεται σωστά. Το ξηρό δέρμα εύκολα ερεθίζεται, είναι πιο ευαίσθητο και γερνά πιο γρήγορα.

Ευαίσθητο δέρμα:
Το ευαίσθητο δέρμα αντιδρά εύκολα σε εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές, επίσης μπορεί να αντιδράσει ακόμα και κατά την χρήση των ακατάλληλων και υπερβολικών καλλυντικών προιόντων. Το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να είναι λιπαρό ή ξηρό. Εύκολα κοκκινίζει και έχει ορατά τριχοειδή αγγεία.

Λιπαρό δέρμα:
Το λιπαρό δέρμα χαρακτιρίζεται από υπερβολική  λιπαρότητα και γυαλάδα λόγω της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος. Το λιπαρό δέρμα είναι πολύ συχνό στους εφήβους. Αυτός ο τύπος δέρματος  χαρακτηρίζεται από διευρυμένους πόρους, ακμή και λιπαρές περιοχές που βρίσκονται κυρίως στην μύτη ,στο πιγούνι, στο μέτωπο. Η ακμή  αποτελεί  ένα από τα πρόβληματα του λιπαρού δέρματος. Γι αυτό το λογό, η σωστή διατροφή, οι ασκήσεις και η καλή υγιεινή είναι οι βασικοί παράγοντες για την φροντίδα αυτού του είδους δέρματος.

Μικτό δέρμα:
Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος δέρματος , που χαρακτιρίζεται με λιπαρό, κανόνικο και ξήρο δέρμα. Οι λιπαρές περιοχές στο μικτό δέρμα υπάρχουν, στην μύτη, στο μέτωπο και στο πήγουνι, δηλαγή στο «Τ» του προσώπου, με οράτη ακμή και πόρους, καθώς και ξηρότερες στα μάγουλα ,στα μήλα των παρειών  γύρω από τα μάτια.