map-marker-icon Ηρώων Πολυτεχνείου 20-22, Πειραιάς phone-icon 210 4178373

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της εναπόθεσης νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Οφείλεται στην κακή αιμάτωση και στη διόγκωση των λιποκυψελών στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος που εμφανίζεται. Ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του και το δέρμα παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού. Η κυτταρίτιδα «χτυπά» την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξάρτητα αν έχουν παραπανίσια κιλά. Σαφώς η κυτταρίτιδα εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι την κοιλία, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων. Αποδίδεται στην καθιστική ζωή, την μειωμένη φυσική δραστηριότητα, την ακατάλληλη διατροφή, σε διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος ή σε ορμονικές διαταραχές, σε κληρονομικότητα, στο κάπνισμα, στη συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής μας, καθώς και επιμονή και υπομονή. Η νέα τεχνολογία τύπου laser, με το μηχάνημα Velashape της Syneron συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρυθρη ενέργεια και παράλληλα αναρρόφηση με ειδικά rollers. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, απομονώνεται οι περιοχές που εμφανίζουν κυτταρίτιδα και χαλάρωση, και σε αυτές μεταφέρεται η ενέργεια της υπέρυθρης και των ραδιοσυχνοτήτων. Αυτή μετατρέπεται σε θερμότητα, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό του λιποκυττάρου. Η όλη διαδικασία οδηγεί συρρίκνωση του λιποκυττάρου και κατ’ επέκταση σε μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα. Σχετικές αντενδείξεις για τη θεραπεία αυτή αποτελούν η ύπαρξη βηματοδότη, αυτοάνοσα νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, τοπικές φλεγμονές, πρόσφατη θεραπεία αισθητικής στην περιοχή. Επίσης η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός αποτελούν αντένδειξη.
Πιθανοί κίνδυνοι και επιπλοκές
Η διαδικασία που χρησιμοποιείται καθώς και τα κλινικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με ατομικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού ιστορικού, του τύπου δέρματος, τη συμμόρφωση του ασθενή με τις αναλογίες πριν και μετά την θεραπεία. Η διαδικασία της γήρανσης δεν ανατρέπεται και τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα. Υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων και επιπλοκών σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία όπως για παράδειγμα ερύθημα, προσωρινή εκχύμωση, κ.α
Velashape

Το σύστημα Velashape εφαρμόζει την τεχνολογία ELOS συνδυάζοντας την διπολική ενέργεια ραδιοκυμάτων (Bipolar-RF), την ενέργεια υπέρυθρων ακτίνων (Infrared-IR) καθώς και την αναρρόφηση (Vacuum) και μηχανικό μασάζ του ιστού (Mechanical Tissue Manipulation) παρέχοντας αποτελεσματικές θεραπείες, γλυπτικής σώματος και προσώπου, όπως:

– Κυτταρίτιδα
– Λιποδιάλυση
– Μείωση πόντων
– Αδυνάτισμα
– Σύσφιξη και βελτίωση του σχήματος του σώματος και προσώπου
– Βελτίωση κυκλοφοριακών προβλημάτων
– Βελτίωση της υφής του δέρματος
– Απάλειψη τοπικού πάχους

Το σύστημα Velashape αποτελεί την εξέλιξη στην τεχνολογία για θεραπείες σώματος και προσφέρει τα πιο κάτω πλεονεκτήματα έναντι άλλων συστημάτων προηγούμενης τεχνολογίας:
– Η θεραπεία δεν απαιτεί να χρησιμοποιηθεί κορμάκι.
– Η θεραπεία δύναται να γίνει τοπικά για τοπικό αδυνάτισμα.
– Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 5-6 συνεδρίες.
– Η εφαρμογή 3 τεχνικών ταυτόχρονα (αναρρόφηση, RF και IR) παρέχει εμφανέστατα δραστικά και γρήγορα αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα: http://www.velashape.com

Photo Rejuvenation

Καθώς γερνάμε, το δέρμα μας παρουσιάζει αλλοιώσεις λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και της καθημερινής καταπόνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητούμε τρόπους, για πιο νέα και λαμπερή εμφάνιση.

Η φωτοανάπλαση, μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες, αποτελεί την τέλεια λύση. Με την αφαίρεση των γεροντικών κηλίδων (μελαχρωματικές βλάβες) και των λεπτών ευρυαγγειών συνεισφέρουμε δραστικά στο να γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου, δίνοντας ένα ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα.

Η κεφαλή του παλμικού φωτός (laser)  χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στα χέρια, στις περιοχές δηλαδή που κάνουν την εμφάνιση τους οι δυσχρωμίες του δέρματος.

Η γιατρός καλύπτει την προβληματική περιοχή με ένα gel πριν έρθει σε επαφή το δέρμα με την κεφαλή του laser. Με την μέθοδο αυτή η ακτινοβολία του laser απορροφάται από την χρωστική, προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας της χρωστικής, με αποτέλεσμα την διάσπαση της και την καταστροφή του στόχου-δυσχρωμίας.

Οι περισσότεροι ασθενείς ανέχονται τη θεραπεία και την περιγράφουν ως μια αίσθηση ελαφριών τσιμπημάτων στο δέρμα.

Η διάρκεια θεραπείας είναι από 15 έως 30 λεπτά. Η θεραπεία αποτελείται συνήθως από 2-3 συνεδρίες. Για την συντήρηση του αποτελέσματος πιθανόν να χρειαστούν επαναληπτικές θεραπείες.

Άμεσα μετά την θεραπεία οι καφέ κηλίδες πιθανόν να είναι τα πιο σκούρες και τα κόκκινα αγγειάκια, μαύρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η χρήση αντιηλιακής κρέμας καθημερινά.

Laser Aποτρίχωση

Τα LASER είναι εξελιγμένα μηχανήματα παραγωγής ενισχυμένου μονοχρωματικού φωτός το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφάται επιλεκτικά από τα χρωμοφόρα του δέρματος.

Χρωμοφόρα του δέρματος είναι   η μελανίνη, η αιμοσφαιρίνη και το νερό.

Η επίδραση που έχουν τα  στο δέρμα μπορεί να έχει εκτός από την επιθυμητή δράση  και επιπλοκές. Γι αυτόν τον λόγο  ενδείκνυται η χρησιμοποίηση τους από εξειδικευμένους γιατρούς δερματολόγους  και πλαστικούς χειρουργούς.

Laser αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη

Ο αλεξανδρίτης εκπέμπει στα 755 nm και μπορεί αποτελεσματικά να καταστρέψει την τρίχα.

Το GentleLase Pro της Candela είναι  ένα αμερικανικό μηχάνημα εξαιρετικά αποτελεσματικό που διαθέτει αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος. Ο μηχανισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε υψηλές ενέργειες σε σκουρόχρωμα δέρματα ή λεπτές τρίχες.

Συχνές ερωτήσεις

Πως λειτουργεί το Laser στην αποτρίχωση?

Οι παλμοί φωτός του Laser απορροφώνται επιλεκτικά από την μελανίνη της τρίχας και καίνε την τρίχα.

Αν ο βολβός της τρίχας   ακουμπά στο θύλακα της τρίχας, είναι δηλαδή σε αναγεννητική φάση τότε ο θύλακας καταστρέφεται  από τη θερμότητα και δεν έχει την δύναμη να ξαναβγάλει  τρίχα.

Δυστυχώς δεν βρίσκονται όλες οι τρίχες σε αναγεννητική φάση και γι’ αυτό χρειάζονται επαναλήψεις της θεραπείας με το Laser μέχρι να αδυνατίσουν ή να εξαφανιστούν όλοι οι θύλακες του δέρματος.

Το Laser δεν απορροφάται μόνο απο τις λευκές τρίχες.

Πόσο επώδυνο είναι το Laser της αποτρίχωσης?

Η αίσθηση της αποτρίχωσης με το Laser στο δέρμα είναι σαν ένα ελαφρύ χτύπημα. Η αίσθηση αυτή κυρίως οφείλεται στην εφαρμογή του ψυκτικού αερίου πριν την βολή του Laser. Η θερμότητα που παράγεται από την απορρόφηση του λέιζερ από  την τρίχα μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ελαφρού καψίματος.

Γενικά η αποτρίχωση με Laser δεν είναι επίπονη τόσο όσο άλλες μέθοδοι με μικρότερη αποτέλεσματικότητα, όπως το κερί.

Πρέπει  να ξυρίσουμε τις τρίχες πριν από την αποτρίχωση με Laser;

Καλό θα είναι οι τρίχες να μην είναι πολύ μακριές γιατί θα απορροφήσουν ενέργεια και θα κάψουν το δέρμα. Μπορούμε να κοντύνουμε τις τρίχες ή να τις ξυρίσουμε 3-4 μέρες πριν από την θεραπεία. Οι τρίχες καίγονται αμέσως και εξαφανίζονται αφήνοντας ένα βελούδινο δέρμα.

Πόσο  καιρό διαρκούν τα αποτέλεσματα της αποτρίχωσης με Laser?

Κάθε φορά που κάνουμε θεραπεία με Laser οι τρίχες εξαφανίζονται για περίπου 30 με 40 μέρες όπου μετά επανεμφανίζεται λιγότερες και λεπτότερες. Ακριβώς τότε πρέπει να κάνουμε την επόμενη θεραπεία.

 Σε  ποια ηλικία μπορούμε να ξεκινήσουμε αποτρίχωση με Laser

Το Laser δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του οργανισμού και τις ορμόνες της εφηβείας. Σε ένα κορίτσι 11 χρονών που επιθυμεί την αποτρίχωση και δεν φοβάται μήπως πονέσει μπορούμε να αρχίςουμε την αποτρίχωση με Laser. Το Laser επιδρά στις τρίχες που βρίσκονται σε αναγεννή φάση και τις καταστρέφει αποτελεσματικά.

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες αρκεί να υπάρχουν τρίχες με χρωστική.

Επηρεάζει το Laser τους λεμφαδένες που υπάρχουν στη μασχάλη ή στο μπικίνι ;

Το Laser δεν μπορεί να εισέλθει σε βάθος στην επιδερμίδα πέρα από εκεί που βρίσκεται ο θύλακας της τρίχας. Οι  Λεμφαδένες βρίσκονται πολύ βαθιά στο σώμα και δεν επηρεάζονται.

Μπορώ να κάνω Laser στην εγκυμοσύνη;

Το Laser δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες άφοβα. Καλό είναι όμως να αποφεύγεται στις περιπτώσεις γυναικών που  έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στον πόνο.

Τι πρέπει να προσέξω στην αποτρίχωση με Laser;

Η ριζική αποτρίχωση μπορεί να επιτευχθεί με ένα καλό μηχάνημα laser στα χέρια ενός εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Οι χαμηλές προσφορές δεν εγγυώνται το αποτέλεσμα.

Πρέπει να ζητάτε τιμές ανά συνεδρία γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε  κάθε άνθρωπο και κάθε πρόβλημα.

Η θεραπεία είναι εξατομικευμένη για το πρόβλημα της τριχοφυΐας κάθε περιστατικού και οι χαμηλές προσφορές γίνονται για τον μικρό αριθμό βολών χαμηλής έντασης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση